Καταδύσεις

© Leonidas Palaiologos

Ανακαλύπτοντας τον υποβρύχιο κόσμο

Μοναδικές συγκινήσεις κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

O καταδυτικός πλούτος του Μαλέα σας υπόσχεται να σας συγκινήσει. Ναυάγια, υποβρύχιες σπηλιές, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Παυλοπέτρι περιμένουν τον επισκέπτη για να τον συναρπάσουν.

Στη Νεάπολη λειτουργεί πιστοποιημένο καταδυτικό κέντρο, από τον οργανισμό PADI, που προσφέρει τις υπηρεσίες του για αναψυχή, εκμάθηση αλλά και πιστοποίηση στις καταδύσεις σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Πληροφορίες στο https://www.facebook.com/exploremalea ή https://www.instagram.com/akra_malea/ και στο 698 207 7826.

Highlights

Ναυάγιο Ismail Hakki

Στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, βρίσκεται βυθισμένο το φορτηγό πλοίο “Kaptan Ismail Hakki”. Ένα καράβι 30 μέτρων που μετέφερε 578 τόνους σιδηρομετάλλευμα και ένα αυτοκίνητο εποχής.

Το πλοίο βρίσκεται σε μικρό βάθος, περίπου 10 μέτρων, και προσφέρει τη δυνατότητα να το απολαύσει κάποιος σχετικά εύκολα.

© Dimitris Maroulakis / Akra Imaging

Παυλοπέτρι

Ο αρχαιολογικός χώρος εντάχτηκε στο πρόγραμμα Interreg Mediterranean και χρηματοδοτήθηκε έτσι ώστε σήμερα να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν με τη βοήθεια απλού εξοπλισμού.

Οι κολυμβητές μπορούν να ακολουθήσουν τις σημαδούρες ή να περιηγηθούν ελεύθερα. Σε επιλεγμένα σημεία υπάρχουν υποβρύχιες πινακίδες με πληροφορίες.