Πούντα – Παυλοπέτρι

ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Σε ειδυλλιακή τοποθεσία

Οι πανέμορφες παραλίες της Πούντας και του Παυλοπετρίου χαρίζουν έντονες συγκινήσεις στον επισκέπτη. Σίγουρα αποτελούν δύο από τις ομορφότερες της Ελλάδας και θα σας μείνουν αξέχαστες.

Εκεί θα συναντήσετε χρυσή άμμο, καταπράσινα νερά, θέα προς την Ελαφόνησο, έναν υδροβιότοπο, της λίμνης Στρογγύλης, και μία βυθισμένη πολιτεία, το Παυλοπέτρι, με ηλικία περίπου 5 χιλιετηρίδες! Κολυμπήστε στα χρυσαφένια νερά τους , ανεβείτε στους αμμόλοφους πίσω από αυτές, χαλαρώστε κάτω από τους μοναδικούς κέδρους, επισκεφτείτε τον μικρό υδροβιότοπο και περπατήστε στο κανάλι που συνδέει την λίμνη με την θάλασσα, δίπλα στο αρχαίο νεκτροταφείο, και αποτελεί δρόμο ηλικίας 5000 ετών.

Οι παραλίες της Πούντας και του Παυλοπετρίου βρίσκονται δίπλα στα Βιγκλάφια και ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο. Δίπλα ακριβώς στο μικρό λιμανάκι που φεύγει το καράβι για την Ελαφόνησο ξεκινά η παραλία της Πούντας και ξεκινά ένας μικρός χωματόδρομος που οδηγεί στα ενδότερα, πλησίον της παραλίας του Παυλοπετρίου, του αρχαιολογικού χώρου και της λίμνης. Μέσα από το χωριό σε σημείο που βρίσκονται ταβέρνες και ενοικιαζόμενα ξεκινά επίσης μικρός δρόμος που συνδέεται με τον πρώτο και οδηγεί στο προηγούμενο σημείο.

ΧΑΡΤΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ