Αρχαιολογικό Μουσείο

Το μουσείο της Επιδαυρου Λιμηρά

Παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα ευρύματα της Χερσονήσου Μαλέα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης Βοιών δημιουργήθηκε πρόσφατα και η έκθεση του περιλαμβάνει γλυπτά, επιγραφές, επιτύμβιες στήλες, αγγεία. Πυρήνας της υπήρξε η Αρχαιολογική Συλλογή της Νεάπολης αλλά συμπεριλαμβάνονται ευρήματα και από άλλες περιοχές της επαρχίας της Επιδαύρου Λιμηράς, η οποία σχεδόν ταυτίζεται γεωγραφικά με τη χερσόνησο του Μαλέα.

Η ομοιότητα της κάτοψης του εκθεσιακού χώρου με το περίγραμμα της χερσονήσου του Μαλέα και το ταξίδι ενός αρχαίου περιηγητή (Παυσανία), αποτέλεσαν τη βάση στον σχεδιασμό της Έκθεσης.

Η περιήγηση ξεκινά από τη βορειοδυτική περιοχή της χερσονήσου και καταλήγει στα βορειοανατολικά παράλια. Στα δεξιά του ο επισκέπτης συναντά τις παραθαλάσσιες αρχαίες θέσεις και στα αριστερά τις αρχαίες θέσεις της ενδοχώρας. Αυτή ακριβώς η γεωγραφική τοποθέτηση δηλώνεται και ως χρωματική επισήμανση (μπλε χρώμα για τις παραθαλάσσιες περιοχές, ώχρα για τις θέσεις της ενδοχώρας, κόκκινο στο άστυ).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πρόγραμμα επισκέψεων επισκεφτείτε την επίσημα σελίδα του μουσείου στο AMVN.

ΧΑΡΤΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ωραριο

Χειμερινό
Τετάρτη – Δευτέρα (08:30 – 15:30) (Κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης)
Κλειστά: Τρίτη
—————————————————-
Θερινό
Τετάρτη – Δευτέρα (08:30 – 15:30)
Κλειστά: Τρίτη