Γλώσσα/Language:

Λάχι

Λάχι

Πάνω ακριβώς από τη Νεάπολη στέκεται το χωριό του Λαχίου. Χτισμένο σε σημείο που έχει οπτική πρόσβαση στο όρμο των Βατίκων και το πέρασμα των Κυθήρων χαρίζει πανέμορφη θέα στον επισκέπτη.

Εκτείνεται σε μήκος 800 μέτρων στην διεύθυνση του δρόμου που οδηγεί προς τον Καβομαλέα. Το χωριό κατοικείται από περίπου 500 άτομα και ο Άγιος Χαράλαμπος είναι η εκκλησία του χωριού που δεσπόζει στο κεντρικό τμήμα του χωριού.

Αμέτρητα σκαλιά ξεπροβάλλουν αριστερά και δεξιά του άξονα του δρόμου, οδηγούν τον επισκέπτη στις οικίες του χωριού που απολαμβάνουν την θέα της θάλασσας, των νησιών και του ηλιοβασιλέματος .

Λίγο πριν την  είσοδο του χωριού από Νεάπολη βρίσκονται τα Καλένια ή Φλέβα όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Εκεί βρίσκεται παλιός αλλά και νεότερος ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ακριβώς κάτω από τους ναούς βρίσκεται  πηγή που τρέχει όλο τον χρόνο και ξεδιψά τους επισκέπτες κάτω από την σκιά των πλάτανων που την περιβάλλουν. Σταματήστε λίγο στα παγκάκια με θέα τον Βατικιώτικο κάμπο και όρμο.

Το Λάχι είναι σε σταυροδρόμι επόμενων προορισμών. Κινηθείτε βόρεια από τα Καλένια, λίγο πριν την είσοδο του χωριού από Νεάπολη και επισκεφτείτε το Παραδείσι, τις Καστανιές και το Σπήλαιο Καστανιάς. Συνεχίστε ανατολικά προς τα χωριά του Μαλέα ή στρίψτε δεξιά λίγο μετά το τέλος του χωριού, στο νεκροταφείο, και προχωρήστε νότια στο Λα ώστε να  βρεθείτε στο Παλαιόκαστρο με τους μικρούς όρμους και τις παραλίες μέχρι και τις Μηνιώνες.

Αποστάσεις

Καθαρός

10°C

Νεάπολη

Καθαρός

Υγρασία 92%

Άνεμος 7 km/h

  • 12 Απρ 2021

    Κυρίως αίθριος 15°C 11°C

  • 13 Απρ 2021

    Μερικώς συννεφιασμένος 17°C 11°C

Γρήγορη Πρόσβαση

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με το VisitVatika.gr

ΑΝεάπολη Λακωνίας, 23053

T6989944111

Αναζήτηση