Ανοίγουν οι πύλες στο υπό δημιουργία Αρχαιολογικό Μουσείο Νεαπόλεως από την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 4 Μαΐου 2014. Ο κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας και ειδικότερα της περιοχής των Βατίκων θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη γεύση από το μουσείο και την λειτουργία του και θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν με αρχαιολόγους της εφορίας!

 

Aν και η θεσμοθετημένη Ημέρα Μουσείων είναι η 18η Μαΐου, λόγω εκλογών, ο εορτασμός και οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στις 4 Μαΐου και 5 Μαΐου. H δράση που θα γίνει στις 4 Μαΐου απευθύνεται στους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας.Για τις 5 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και μαθητές της περιοχής.

 Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: «Ξεναγήσεις στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεαπόλεως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014» 

Η Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με γενικό τίτλο «Τα Μουσεία μας ενώνουν» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη δράση με τίτλο 

«Στα παρασκήνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νεαπόλεως. Ας γνωρίσουμε από κοντά πώς στήνεται μια έκθεση!»  

που θα πραγματοποιηθεί στο υπό δημιουργία Αρχαιολογικό Μουσείου Νεαπόλεως Βοιών. Συγκεκριμένα:

 

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η δράση απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο νεοσύστατο μουσείο Νεαπόλεως, κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίσουν από κοντά πώς στήνεται μια έκθεση, θα πληροφορηθούν για τη συντήρηση και εν γένει τη διαχείριση υλικών καταλοίπων του παρελθόντος, θα συζητήσουν και θα ενημερωθούν πάνω σε θέματα της ιστορίας και της αρχαιολογίας της περιοχής τους. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένες ώρες, από τις 9. 00 π. μ έως τις 14.00 μ. μ, με ομάδες κοινού ανά μία ώρα.  

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έρθει το τοπικό κοινό για πρώτη φορά σε επαφή με το υπό διαμόρφωση μουσείο της περιοχής τους και να ξεκινήσει μια γόνιμη σχέση μεταξύ μουσείου και τοπικής κοινωνίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκπαιδευτική ξενάγηση: 15 άτομα. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 

27340-22877 (κ. Μαρία Μανωλάκου) 

Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες  9.00 – 14.30.

Διεύθυνση Αρχαιολογικού Μουσείου Νεαπόλεως: Λεωφόρος Δημοκρατίας, Νεάπολη Βοιών 

Είσοδος δωρεάν.

 

 H αναπληρώτρια

ελλείποντος Προϊσταμένου της Εφορείας

 

 Άλκηστη Παπαδημητρίου

Αρχαιολόγος με βαθμό Β’