Μουσική: Η γλώσσα μας

Εργαστήρια μουσικής αλληλεπίδρασης

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου, υπό τον συντονισμό του Μιχάλη Τόμπλερ, στην Νεάπολη Λακωνίας, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω μουσικά εργαστήρια:

• Παρασκευή 17 Μαΐου, μουσικά εργαστήρια για παιδιά

Πρώτο σχολείο: 9:00-10:30
Δεύτερο σχολείο: 11:30-13:00
Σάββατο 18 Μαΐου, μουσικά εργαστήρια σε ενήλικες. Σ’ αυτό το εργαστήρι θα προσπαθήσουμε, παίζοντας, να ανακαλύψουμε τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούμε σε μονοπάτια που έχουν ως αποτέλεσμα την έκφραση και την επικοινωνία. Τα εργαστήρια είναι τρία, καθώς θα επεξεργαστούμε τα τρία βασικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στις μουσικοκινητικές και μουσικοθεραπευτικές συναντήσεις: ΦΩΝΗ – ΣΩΜΑ – ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.

Για την συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτούνται πρότερες γνώσεις μουσικής. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και αν επιθυμούν να φέρουν κάποιο όργανο.
-Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίων: 9:30-10:30 10:45-11:45 12:00-13:00 Στη 13:30 θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στα εργαστήρια.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ). Στις 19:00 θα ακολουθήσει συναυλία από την ομάδα μουσικοθεραπευτών του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.
Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίων και συναυλίας: Παλαιό δημοτικό σχολείο Νεάπολης (Ναυτικό μουσείο)
Είσοδος ελεύθερη, υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια στο 6938496828

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε:
– Εκπαιδευτικούς
– Ειδικούς παιδαγωγούς
– Λογοθεραπευτές
-Εργοθεραπευτές
-Επαγγελματίες υγείας
– Μουσικούς
– Όλους όσους ενδιαφέρονται για την ένταξη της μουσικής ως μέσον επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Συνδιοργάνωση της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μονεμβασιάς, του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου και του Ωδείου Άλφα