Στο μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη, Αθήνα, θα φιλοξενηθει η ιδιωτική συλλογή του συλλέκτη και γεωλόγου κυρίου Κώστα Μανάκου.

Η συλλογή περιλαμβάνει ορυκτά και απολιθώματα από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία και το Περού μέχρι τον Καναδά, από τη Μαγαδασκάρη και το Κονγκό μέχρι το Μαρόκο, από την Ινδία και την Κίνα μέχρι την Αυστραλία, από την Αίτνα στον Βεζούβιο μέχρι το Βόρειο Πόλο!

Το παλαιότερο ορυκτό που εκτίθεται είναι το zebra rock που χρονολογείται στα 700 εκατομμύρια έτη και προέρχεται από την Αυστραλία και από τα πιο ασυνήθιστα ένας μετεωρίτη 4,55 δις ετών. Μέσα από τα πανέμορφα και μυστήρια εκθέματα αποτυπώνονται θησαυροί της Γης τεκμηριωμένοι με γνώμονα την κατηγορία τους, την περιοχή που βρέθηκαν, την ηλικία τους αλλά και τη χρήση τους.

Θα γνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ των Πυριγενών και Ηφαιστειακών πετρωμάτων, θα δείτε Πλουτώνια πετρώματα που δημιουργούνται από την στερεοποίηση του μάγματος στο εσωτερικό φλοιό της Γης. Η αλλοίωση των πετρωμάτων που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της Γης διαμορφώνει τα Μεταμορφωμένα πετρώματα που με την αλόγιστη ομορφιά τους δηλώνουν βασικά στοιχεία της Γεολογίας της Γης μας, πως ο πλανήτης αναπτύχθηκε αλλά και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Επίσης η συλλογή περιλαμβάνει δεκάδες πετρώματα από την ελληνική γη.Αληθινές ιστορίες για τη Γη μας αποτυπώνονται σε μια υπέροχη παρουσίαση για μικρούς και μεγάλους.

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη 11742 Τηλ: 2109221044, fax: 2109242360 e-mail: info@lalaounis-jewelrymuseum.gr www.lalaounis-jewelrymuseum.gr Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη–Σάββατο: 9.00- 15.00 Κυριακή: 11.00-16.00 Δευτέρα και επίσημες αργίες κλειστά Ελεύθερη είσοδο κάθε Σάββατο