Γλώσσα/Language:

Αναρρίχηση

Αναρρίχηση

Στα Βάτικα οι λάτρεις της αναρρίχησης θα βρουν πολλές και διαφορετικές διαδρομές ανάμεσα στους κάθετους βράχους που ορθώνονται μέχρι τον Κάβο Μαλέα.

Το αναρριχητικό πάρκο του Κάβο Μαλέα στο Ζόμπολο έχει να προσφέρει πλήθος διαφορετικών διαδρομών οι οποίες προσφέρουν διαφορετική δυσκολία. Τα πετρώματα είναι εξαιρετικής ποιότητας καθιστώντας την αναρρίχηση ασφαλότερη, η θέα μοναδική και το ανάγλυφο ποικίλλει έτσι ώστε να διαμορφώνονται πολλές και διαφορετικές διαδρομές. Στο Ζόμπολο που έγινε η πρώτη διάνοιξη υπάρχουν 130 διαφορετικές διαδρομές, πλήρως εξοπλισμένες κατάλληλες για εκπαίδευση μέχρι και για έμπειρους αναρριχητές.

Το πεδίο έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και το καλοκαίρι είναι εκτεθειμένο στον ήλιο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η αναρρίχηση αυτές τις ώρες είναι  απαγορευτική. Για τους υπόλοιπους μήνες, και ειδικά από Νοέμβρη εώς Απρίλη, η αναρρίχηση καθίσταται ιδανική για το πεδίο.

Άλλα πεδία που έχουν διερευνηθεί που έχουν σκιά όλο το καλοκαίρι είναι ο Λυκόκρεμος βορειοανατολικότερα χωρίς διαδρομές. Το πεδίο της Χιόνης έχει 30 διαδρομές και το καλοκαίρι έχει σκιά μέχρι τις 2 το μεσημέρι επίσης το πεδίο Κοτρώνι έχει σκιά από τις 12 το μεσημέρι στο πεδίο αυτό δεν έχουν ανοιχτεί διαδρομές όλα αυτά τα πεδία γίνεται προσπάθεια από το Σύλλογο και το Δήμο Μονεμβάσιας, να κατασκευαστούν μονοπάτια για εύκολη πρόσβαση και άνοιγμα διαδρομών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δημήτρη Τιτόπουλο, ο οποίος άνοιξε τις πρώτες διαδρομές με τους Γιώργο Κούκη και Δήμητρα Κλαουδάτου, στο τηλ. 6972247452 ή 6972697754 στον Παναγιώτη Λιβανό για τη διαμονή και παραλαβή υλικών.

Πληροφορίες θα βρείτε και στο http://www.kavomalias-climbing.gr/

Αποστάσεις

 

 

Χάρτης

Parse error in downloaded data

Γρήγορη Πρόσβαση

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με το VisitVatika.gr

ΑΝεάπολη Λακωνίας, 23053

T6989944111

Αναζήτηση